Mažasis Katalikiškas Kino Teatras
2016 Lapkritis

Tradiciškai kiekvieną mėnesį Vilkaviškio parapijos namuose vyko vertybiškos Mažojo Katalikiško Kino Teatro peržiūros. Trečiadienį (lapkričio 9 dieną), siaučiant žvarbiam orui, į Vilkaviškio parapijos namus rinkosi šeimos, draugai, pažįstami, o gal ir nepažįstamieji, - viso apie 50 žmonių... Visus pritraukė tradicinis kasmėnesinis vertybiškas Mažojo Katalikiško Kino Teatro (MKKT) seansas.

Prieš prasidedant filmo peržiūrai, aktyvi ir mylinti Pukelių šeima iš Marijampolės pasidalino nuostabiu liudijimu ir savo įžvalgomis. Šeimyna dalinosi savo tikėjimo kelionės patirtimi, per maldą vykstančiais Dievo stebuklais ir malonėmis. Jie ragino ir kitus melstis, įkvėpė džiugia nuotaika ir maloniai nuteikė filmo peržiūrai.

O šįkart buvo rodomas filmas „Kovos kambarys“: „Kupinas jausmų, humoro ir sąmojo KARO KAMBARYS vaizduoja Tony ir Elizabeth Jordan šeimą. Atrodytų, kad ši pora turi nuostabų gyvenimą: puikius darbus, gražią dukrą, savo svajonių namus. Tačiau dažnai išvaizda gali būti apgaulinga... Iš tiesų, jų santuoka tapo karo zona, o dukra patiria šio karo žalą. Tuomet į šią karo zoną atvyksta išmintinga vyresnio amžiaus moteris Klara...“ Tai nuostabus filmas apie santykius šeimoje ir maldos galią. Filmas kreipia mintį, kad kovotume ne vienas su kitu, bet vienas už kitą pasirenkant tikrą ginklą - maldą. Po valandėlės buvo padaryta pertraukėlė, kurios metu dalinomės įspūdžiais, gėrėme arbatą, vaišinomės atsineštais ir už aukas nupirktais užkandžiais. Šiltos ir džiugios diskusijos netilo, pertrauką buvo nelengva pabaigti ir grįžti prie likusios filmo dalies:)

Tuo tarpu, filmo peržiūros metu visų atvykusių šeimų vaikučiai buvo užimti savanorių jiems paruošta veikla. Štai, suradome mažųjų lankytojų grupelės paliktą laiškelį:

„Ar žinai, kad Vilkaviškio dekanato šeimos centre paslapčiomis dirba elfai? Kol tėvai žiūrėjo filmą, mažieji miklino pirštukus ir ruošėsi šventėms. 9 elfai prisiėmė iššūkį ir ,,numezgė‘‘ net 100 raštuotų ir spalvotų pirštinių. Netrukus rinksis kita talkininkų komanda, kuri užrašinės sveikinimus. Nešdami gerumo dvasią, daugiau nei 400 atvirukų, pasklis po mūsų parapiją, tad... nenustebkite Vilkaviškyje pastebėję paslaptinguosius elfus.“

Neapsakomai džiaugiamės ir dėkojame mažųjų užimtumu pasirūpinusiai Ritai Marcelionytei!

Viso renginio metu buvo galima pasirašyti už Europos piliečių iniciatyvą santuokai ir šeimai apsaugoti: MAMA, TĖTIS IR VAIKAI. Visus norinčius prisidėti prie šios iniciatyvos raginame susisiekti su Vilkaviškio dekanato šeimos centru. Dėkojame prisidėjusiems savanoryste, maldomis ar aukomis prie šios idėjos įgyvendinimo bei visiems dalyvaujantiems filmų peržiūrose. Tik visų Jūsų dėka šie kino vakarai sėkmingai vyksta jau antri metai!

Filmas buvo išverstas į lietuvių kalbą iš MKKT peržiūrų dalyvių aukų, kurios ir surenkamos rodant filmus. Dabar šio filmo lietuvišką įgarsinimą galima rasti filmai.in ar kitose internetinėse erdvėse.

MKKT Vilkaviškyje organizatorius Vilkaviškio dekanato šeimos centras